Sunday, September 28, 2014

Jalil. Marokas.


Su Jalil susipažinau internete, kai paklausiau ar kas iš Maroko keliautojų grupės nenorėtų pasidalinti savo istorija nes marokiečiai labai mėgsta keliaut ir buvo smalsu sužinot apie kitų istorijas, ne tik savo draugų. Pripažinsiu, tikrai nenusivyliau. Tiek daug kalbėjom apie keliones, žmones, pasaulio suvokimą jog galop net pasiūlė man atvykt į Maroką ir drauge pakeliaut autostopu. :) kiek jau teko susidurt, marokiečiai tikrai draugiški žmonės. 
Uždaviau jam tuos pačius klausimus, kaip ir kitiems tačiau jau pirma jo parašyta eilutė "Aš pradėsiu nuo paskutinio klausimo"  privertė nusišypsot nes visi pokyčiai į naudą tad žinojau, kad su jo (nors ir trupu) visai iš kito galo pradėtu atsakymu teks tvarkytis kitaip nei buvo jau įprasta. 

Jei dabar galėtum ką nors pasakyti visam pasauliui, ką pasakytum?
Jokia doktrina nėra aukščiau nei laisvė.

Kuo užsiimi gyvenime?
Šiuo metu nedirbu ir tiesiog keliauju po visą šalį. Tiesa, anksčiau dirbau su keletu žmonių iš Jungtinės Karalystės. Padėjome vaikams kalnuose. Veždavome jiem maisto, rūbų ir pan. 

Kokie tavo hobiai?

Mėgstu keliauti ir skaityti filosofines knygas.

Kokią muziką mėgsti?  

Man patinka 70-ųjų, 60-ųjų, 80-ųjų bei 90-ųjų muzika. Rokas, kantris, regis ir kita. 



Koks tavo įsimintyniausias nuotykis keliaujant? 
Man patinka keliauti dar turistų ar kitų keliautojų nepramintais keliais, vadinamais, laukiniais keliais. Ten ir laukia didžiausi nuotykiai.



Papasakok trumpai apie save.

Aš esu Jalil ir man 27-eri metai. Mano mėgstamiausias paskaymas "Gyvenk greit, mirk jaunas". Aš esu dvasiškas liberalus musulmonas. Nereligingas. Ir tai viskas. 










Friday, September 26, 2014

Abdellah. Marokas


Na va, dar vienas vaikinas iš vakarų Afrikos platumų, Maroko. Susipažinom netikėtai Vokietijoj, kai aš grįžinėjau į Lietuvą iš Italijos o jis visai nesenai buvo atvykęs studijuot į Vokietiją. Prisipažinsiu, buvo neįmanoma nepastebėt jo nuostabių garbanų. :))

O štai ir klausimėliai:






Papasakok trumpai apie save.


Mano vardas Abdellah ir man šiuo metu 20 metų. Aš esu iš Maroko.

Ką veiki šiuo metu?

Studijuoju. 








Tavo hobiai?
Labiausiai mėgstu keliauti, o kiti hobiai: muzika, piešimas, tapyba.



Kokią muziką mėgsti? 


Labiausiai mėgstu seną muziką: rokenrolą, bliuzą, psichodelinį roką, regi ar trance muziką. Pavyzdžiui Pink Floyd  ar Xavier Rudd dainą "Spirit bird" nes ji man leidžia  pasijausti laisvu ar net dainuoti kartu. 



Ar tau patinka keliauti?
O taip, aš tikrai mėgstu keliauti. Pati gražiausia vieta yra Maroke. Ji vadinama rojaus slėniu. Ten taip ramu ir daugybė kalnų (beje aš dievinu kalnus). Kaskart būdamas ten pamirštu, kas aš esu, viską...




Įsimintiniausias įvykis. 
Vieną kartą aš buvau mieste, kuris vadinasi Ketama. Šiame mieste yra be galo daug marihuanos plantacijų, mafijos būrių ir mažai policijos. Aš buvau vienas ir neturėjau nė cento kišenėje. Ketame visi, kurie augina marihuaną, labai pergyvena dėl savo plantacijų saugumo tad nieko keisto jog prie manęs prisiartino du vyrai su ginklais rankoje ir ėmė klausinėti, ką aš čia veikiu. Aš tik norėjau praūkyti ("I love it!") ir jie mane pakvietė parūkyti drauge. Aš buvau toks įsigandęs nes jie atrodė lyg iš kokios mafijos, bet mes puikiai praleidomę laiką kartu ir esame draugai iki šios dienos. 



Jei dabar galėtum ką nors pasakyti visam pasauliui, ką pasakytum? 
Nustokime žudyti vieni kitus. 











Tuesday, September 23, 2014

Mohamedas. Marokas.


Jau daugiau nei prieš metus susipažinau su Mohamedu ir tiesą pasakius iki pat šios dienos vis dar džiaugiuos kievkienu pokalbiu su juo. Įdomu ne vien todėl jog jis iš Maroko ir mūsų kultūros smarkiai skiriasi, bet ir todėl, kad Mohamedas taip pat domisi dvasiniais dalykais, tad neretai apsikeičiam mėgiamiausiom mantrom ar sąmprotaujam apie Gandžio paskaytus žodžius. Du skirtingi kraštai, du skirtingi žmonės ir kalbam apie Indijos išmintį. Argi tai ne nuostabu? Leidžia pajaust pasaulio vienybę nes visai nesvarbu iš kur esi, gali jausti ir mąstyti visai panašiai.
Na o dabar keletas klausimėlių mano klausimėlių ir jo atskaymų:


                                                                                     

Papasakoks šiek tiek apie save.
  Mano vardas  Muhammad Madlal ir man yra 25-eri metai. Gyvenu Maroke. 

Ką veiki gyvenime? Galbūt dirbi ar savanoriauji?
  Aš dirbu vaikų namuose.










Papasakok apie savo hobius.
  Laisvu laiku pirmenybę teikiu kelionėms na ir žinoma gelių laistymui, kadangi turiu jų be galo daug. Taip pati mėgtu jogą ir kaip daugelis klausytis muzikos. 



Kokią muzika tau patinka?
  Man patinka trys muzikiniai stiliai.
 Žinoma, regis, taip pat mantros (pavyzdžiui https://www.youtube.com/watch?v=71Y0KYSfCck  ) ir Maroko muzika, kuri vadinama Gnava. Tai dvasinė muzika kilusi iš Sufizmo, kuris vyravo Maroke. Drąsiai galiu pasakyti jog Gnava yra Sufizmo muzika. 
Gnavos yra Maroko piliečiai, jie dažnai būdavo kviečiami į namus, kad išvarytų velnią. Kai kurios šeimos tai daro net šiais laikais. 
Štai taip skamba Gnava muzika nors tai tik mažas gabalėlis:

http://www.youtube.com/watch?v=8QvRaSX11hI




Sakei, tau patinka keliauti tad gal gali papasakot, kur mėgsti keliauti?
  Žinoma, kad man patinka keliauti. Daugiausia keliauju Maroke nes mes turime tikrai nuostabią gamtą (nusišypsojęs pridūrė "kviečiu apsilankyti").












Pati gražiausia vieta, kokią kada yra tekę matyti.
  Visa gamta yra graži tačiau Sachara man pati gražiausia nes ji tokia nuolanki ir kukli. Sacharoje labai lengva medituote ar tieisog jaustis visiškai laisvu. 

Papasakok patį geriauia nuotykį, kokį esi patyręs keliaudamas.
  Mano geriausias nuotykis buvo pietvakarių Maroko kalnų viršūnėje, kuri yra Tubkalio Nacionaliniame Parke. Ši viršūnė yra 4,167 metrų aukštyje. Tai aukščiausia Atlaso kalnų bei Šiaurės Afrikos viršūnė. Tubkalio viršūnę galima pasiekti tik per keliatos dienų kelionę. Tai tieisog nepaprastas regionas. Vizdas nuo Tubkalio viršūnės suteikia puikią galimybę pasigrožėti Atlaso kalnų panorama, kuri nusitesia per visą Maroką.


Jei dabar galėtum ką nors pasakyti visam pasauliui, ką pasakytum? 


  Gyvenimas yra paslaptis, kuria turi gyventi, o ne problema, kurią turi išspręsti.